2014 m. birželio 5 d., ketvirtadienis

Priešvestuvinė fotosesija – ar ji reikalinga?

Priešvestuvinė fotosesija – ar reikalinga?
Paskutiniais metais į vestuvių fotografijos pasaulį atėjo galima sakyti nauja mada – priešvestuvinė fotosesija. Visai nesenai tokios frazės daugelis Lietuvoje net nebuvo girdėjęs bet užsienyje šis dalykas toks pat populiarus ir svarbus kaip ir pati vestuvių fotografija.
Angliškai vadinama Love story, Engagement Photoshoot -  lietuviškai dažnai apibūdinama kaip priešvestuvinė fotosesija. Pats žodis pasako, kad tokia fotosesija yra daroma prieš vestuves bet kam ji?
Pasidaryti priešvestuvinę fotosesiją jums rekomenduos ne vienas fotografas ir tai ne šiaip eilinė fotosesija. Jeigu jūs gyvenime nesate turėję profesionalios fotosesijos jūs tikriausiai nelabai įsivaizduojate kaip vyksta. Dažnai poros pergyvena prieš vestuves kad nemokės pozuoti, nežinos ką daryti fotografuojantis, kaip laikytis už rankų, kur žiūrėti. Būtent priešvestuvinė fotosesija yra tam ir skirta. Tai kaip paruošiamoji pamokėlė, pažintis su jūsų vestuvių fotografu, jo darbo stiliumi. Kai kurios poros tokią fotosesiją sugalvoja užsisakyti pas kitą fotografą ir daro didelę klaidą. Tai tas pats kas eiti ragauti kepamo vestuvių torto, kurį užsakysite vestuvėms pas vieną kepėją o poto užsisakyti neparagavus pas kitą.
Priešvestuvinė fotosesija neturi būti atliekama atmestinai, į ją turite žiūrėti rimtai, būtinas tiek profesionalus makiažas, sutvarkyti plaukai, apgalvotas iš anksto stilius, vieta, nuotaika. Tai kaip mini filmas, kuriame pora vaidina. Tokios fotosesijos trukmė gali būti nuo valandos iki kelių valandų.
Jūsų vestuvių fotografas jus apibers netik patarimais bet ir pasakys kaip geriau elgtis vestuvių dieną. Priešvestuvinės fotosesijos metu fotografas matys kaip jūs elgiatės prieš fotoaparatą: ar jums sunku atsipalaiduoti, ar jūs laisvai jaučiatės ir nekreipiate į tai dėmesio. Matydamas visus šiuos niuansus fotografas patars būsimiems jaunavedžiams kaip geriau daryti vestuvių dieną: ar porai labiau tiks žaismingas pasibėgiojimas ar jausmai puikiai perteikti bus romantiškuose pasivaikščiojimuose.
Tokia fotosesija turi savo pliusų. Nekalbant jau apie patarimus, kuriuos sužinosite tą dieną, jūs labiau susipažinsite su pačiu fotografu, kuo labiau su juo susibendrausite tuo labiau atsipalaidavę jausitės vestuvių dieną. Pagalvokite, juk su jau žinomu žmogumi jaučiatės daug atviriau, labiau juo pasitikite nei, kad būdami su žmogumi, kurį matote galbūt pirmą kartą.
Jau nekalbant apie nuostabias nuotraukas, kurios bus padarytos per priešvestuvinę fotosesiją tai bus ir nuostabi patirtis ir gera treniruotė prieš vestuves. Svarbiausia nepalikti tokios fotosesijos paskutinei savaitei, kada rūpesčių ir taip per akis. Visą fotosesijos eigą, idėjas būtinai planuokite kartu su fotografu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą