2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Ar verta rinktis du vestuvių fotografus?

Ar verta rinktis du vestuvių fotografus?



Vestuvės Tailande su Fotografu Mantu.

Neretai pasitaiko, kad ieškant vestuvių fotografo pasitaiko ir poromis dirbančių profesionalų. Dažniausiai tai būna šeimyninis duetas nors pasitaiko ir tiesiog du skirtingi fotografai. Ar verta užsisakinėti du fotografus ir kokie yra pliusai ir minusai užsakant vieną ir du fotografus.
Visų pirma vienas fotografas nereiškia blogesnės nuotraukų kokybės nei du fotografai. Dirbdamas vienas, fotografas užfiksuos jūsų svarbiausias akimirkas. Kalbant apie du fotografus dirbant yra pasiskirstoma kas ką fotografuos. Vienas fotografas gali būti susikoncentravęs ties jaunaisiais, jų emocijomis, išgyvenimais kai tuo tarpu antras fotografas gali stebėti ir įamžinti tėvų, svečių nuotaikas, labiau sutelkti dėmesį į bendrame šventės fone vykstančius dalykus, kurių galbūt jaunieji net nemato. Tai savotiškas reportažas, pasakojimas iš šalies, įvairių smulkmenų, atsitikimų įamžinimas. Taip pat antro fotografo buvimas paįvairina užfiksuotus kadrus iš įvairių pusių. Dirbdami dviese fotografai nebūna kartu, t.y nefotografuoja to paties iš tos pačios pozicijos ar vietos. Du fotografai yra neįkainuojami fiksuojant tokius momentus kaip jaunikio reakcija pamačius nuotaką, nuotakos išgyvenimai pamačius jaunikį, tėvų emocijos. Dirbdamas vienas fotografas tiesiog fiziškai negali tuo pačiu metu būti skirtingose vietose bei fiksuoti skirtingus tos dienos momentus.
Pavydžiui daugelis nori užfiksuotų akimirkų kai ruošiasi nuotaka ir jaunikis. Pasiruošimas gali vykti skirtinguose kambariuose, skirtinguose pastatuose o galbūt netgi skirtinguose miesteliuose. Vienas fotografas vienu metu gali fotografuoti tik vienoje vietoje ir galbūt labiausiai emociški kadrai, išgyvenai liks neužfiksuoti. Antro fotografo buvimas leidžia netik paįvairinti nuotraukų turinį, kas juose užfiksuota bet ir tuo pačiu nuotraukų skaičius yra didesnis nes fotografuoja du žmonės iš skirtingų pozicijų. Kiekvienas iš jų nuotraukose pasakoja savo pamatytą tos dienos istoriją.
Jeigu vestuvių fotografija yra šeimos ir dirba vyras su žmona tai žmona gali suteikti didelią pagalbą ruošiantis nuotakai, aptariant įvairius moteriškus dalykėlius, kuriuos fotografui vyrui gal nebūtų tip lengva aptarti.
Ar du fotografai reiškia, kad ir vestuvių fotografavimo paslaugų kaina bus dviguba? Tikrai ne. Kalbant apie dviejų fotografų darbo įkainius tai jie dažniausiai būna šiek tiek didesni bet tikrai ne du kartus.
Ką benuspręstumėt renkantis savo vestuvių dienai: ar rinktis vieną ar du fotografus, būtinai paskirkite susitikimą, aptarkite viską, pasipasakokite savo lūkesčius, norus. Jei įmanoma susitikite su fotografu(-ais) ne kartą ir ne du. Kievienas susitikimas netik padės labiau pažinti žmogų bet ir fotografui leis pažintis jus geriau.
Priešvestuvinė fotosesija – ar reikalinga?
Paskutiniais metais į vestuvių fotografijos pasaulį atėjo galima sakyti nauja mada – priešvestuvinė fotosesija. Visai nesenai tokios frazės daugelis Lietuvoje net nebuvo girdėjęs bet užsienyje šis dalykas toks pat populiarūs ir svarbus kaip ir pati vestuvių fotografija.
Angliškai vadinama Love story, Engagement Photoshoot -  lietuviškai dažnai apibūdinama kaip priešvestuvinė fotosesija. Pats žodis pasako, kad tokia fotosesija yra daroma prieš vestuves bet kam ji?
Pasidaryti priešvestuvinę fotosesiją jums rekomenduos ne vienas fotografas ir tai ne šiaip eilinė fotosesija. Jeigu jūs gyvenime nesate turėję profesionalios fotosesijos jūs tikriausiai nelabai įsivaizduojate kaip vyksta. Dažnai poros pergyvena prieš vestuves kad nemokės pozuoti, nežinos ką daryti fotografuojantis, kaip laikytis už rankų, kur žiūrėti. Būtent priešvestuvinė fotosesija yra tam ir skirta. Tai kaip paruošiamoji pamokėlė, pažintis su jūsų vestuvių fotografu, jo darbo stiliumi. Kai kurios poros tokią fotosesiją sugalvoja užsisakyti pas kitą fotografą ir daro didelią klaidą. Tai tas pats kas eiti ragauti kepamo vestuvių torto, kurį užsakysite vestuvėms pas vieną kepėją o poto užsisakyti neparagavus pas kitą.
Priešvestuvinė fotosesija neturi būti atliekama atmestinai, į ją turite žiūrėti rimtai, būtinas tiek profesionalus makiažas, sutvarkyti plaukai, apgalvotas iš anksto stilius, vieta, nuotaika. Tai kaip mini filmas, kuriame pora vaidina. Tokios fotosesijos trukmė gali būti nuo valandos iki kelių valandų.
Jūsų vestuvių fotografas jus apibers netik patarimais bet ir pasakys kaip geriau elgtis vestuvių dieną. Priešvestuvinės fotosesijos metu fotografas matys kaip jūs elgiatės prieš fotoaparatą: ar jums sunku atsipalaiduoti, ar jūs laisvai jaučiatės ir nekreipiate į tai dėmesio. Matydamas visus šiuos niuansus fotografas patars būsimiems jaunavedžiams kaip geriau daryti vestuvių dieną: ar porai labiau tiks žaismingas pasibėgiojimas ar jausmai puikiai perteikti bus romantiškuose pasivaikščiojimuose.
Tokia fotosesija turi savo pliusų. Nekalbant jau apie patarimus, kuriuos sužinosite tą dieną, jūs labiau susipažinsite su pačiu fotografu, kuo labiau su juo susibendrusite tuo labiau atsipalaidavę jausitės vestuvių dieną. Pagalvokite, juk su jau žinomu žmogumi jaučiatės daug atviriau, labiau juo pasitikite nei, kad būdami su žmogumi, kurį matote galbūt pirmą kartą.
Jau nekalbant apie nuostabias nuotraukas, kurios bus padarytos per priešvestuvinę fotosesiją tai bus ir nuostabi patirtis ir gera treniruotė prieš vestuves. Svarbiausia nepalikti tokios fotosesijos paskutinei savaitei, kada rūpesčių ir taip per akis. Visą fotosesijos eigą, idėjas būtinai planuokite kartu su fotografu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą